Hei, miten voimme auttaa sinua?

14.05.2020 / COVID-19, Oikeudenkäynnit, Podcast, Riidanratkaisu, Taloudellinen kriisitilanne

Podcast: Kriisit ja riidat

Miten koronaviruskriisi on vaikuttanut riidanratkaisijoihin? Miten talouskriisit viimeisen 30 vuoden aikana ovat vaikuttaneet juridiikkaan? Boreniuksen Associate Rilla Ojala, osakas Kristiina Liljedahl ja toimitusjohtaja Casper Herler keskustelevat podcastissa viimeisen 30 vuoden aikana tapahtuneista talouskriiseistä ja miten kriisit ovat vaikuttaneet riidanratkaisuun.

Suomessa 90-luvulla vallinnut lama vaikutti konkurssipesiin ja velkajärjestelyihin liittyvään lainsäädäntöön ja johti merkittäviin johdon vastuuta koskeviin oikeudenkäynteihin. Tänä vuonna (2020) uutisotsikoita hallinnut koronaviruskriisi on puolestaan johtanut siihen, että monet oikeudenkäynnit ovat peruuntuneet tai lykkääntyneet syksymmälle. Nykyään on kuitenkin enemmän työkaluja ja paremmat valmiudet varautua talouskriiseihin, ja pienyrityksiä autetaan herkemmin. Lisäksi teknologiassa tapahtunut kehitys näkyy yleisellä tasolla oikeudenkäynneissä lisääntyneenä etäyhteyksien käyttönä ja entistä visuaalisempina esityksinä.

Kuuntele Podcast Soundcloudista, Spotifysta tai iTunesista.

***
Boreniuksen Litigation & Arbitration -tiimi on yksi johtavia riidanratkaisualan asiantuntijoita Suomessa. Meillä on merkittävä määrä kokemusta sekä kansainvälisistä että suomalaisista riidanratkaisuprosesseista, mutta autamme asiakkaitamme myös riitojen ennaltaehkäisyssä.
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook