Hei, miten voimme auttaa sinua?

27.04.2020 / Konkurssi, Maksukyvyttömyys, Podcast, Saneeraus

Podcast: Insolvenssi- ja restrukturointitilanteet

Mitä saneerausmenettelyllä voidaan saada aikaiseksi? Milloin saneerausmenettelyyn tai konkurssiin tulisi hakeutua? Miten saneeraus ja konkurssi eroavat toisistaan ja miten maksunsaantijärjestys toimii? Boreniuksen toimitusjohtaja Casper Herler ja insolvenssipraktiikan vetäjä, Counsel Robert Peldán keskustelevat podcastissa insolvenssi- ja maksukyvyttömyysmenettelyistä.

Maksukyvyttömyyttä lähestyvän yhtiön tulisi hakeutua saneeraukseen riittävän ajoissa ja hyvin valmistellun hakemuksen turvin, jotta yhtiö saadaan pelastettua. Yhtiön toimintaa tulisi tervehdyttää saneerauksen aikana muutoinkin kuin vain leikkaamalla velkaa eikä velan leikkaus voi kohdistua muuhun kuin vakuudettomaan velkaan. Saneerausmenettelyn tarkoituksena on turvata liiketoiminnan jatkuminen, kun taas konkurssimenettelyssä omaisuus myydään ja saadut tulot jaetaan velkojille lain mukaisessa maksunsaantijärjestyksessä.

Kuuntele Podcast Soundcloudista, Spotifysta tai iTunesista.

***
Boreniuksen Restructuring & Insolvency -tiimi on neuvonut monipuolisesti erilaisia yritysasiakkaita insolvenssi- ja restrukturointiasioissa 1990-luvulta lähtien. R&I-tiimi tekee läheistä yhteistyötä muiden rahoitusalaan keskittyvien tiimiemme kanssa.
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook